nyårsaftonsmorgon

Nu har jag varit i sverige i en vecka. Resan gick trots omständigheterna helt ok och jag landade på skavsta kvällen den 23.e :)
  Julafton var en jättemysig dag, även om det hade varit skönare att ha ett par dagars förberedelser hemmifrån. Nu har jag hunnit med att träffa hela tjocka släkten och många av mina fina vänner. Det var häftigt att träffa Jorunn och Linnea, eftersom jag inte träffat dem sedan flytten i augisti... 

Och idag så tar plötsligt detta 2010 slut. Ett år som nog varit det härftigaste hittils! Tänk vad mycket man hunnit med. En termin på gymnasiet, student och hela det köret.. sedan resan till grekland och eftere det jobba på firman. Och inte minst, flytten till Tyskland. Ett nytt land, ett nytt sätt att leva, och många nya vänner. 

Jag vet inte.. kanske på grund av allt det nya, så känns det extra skönt att få avsluta detta år med några av mina äldsta kompisar. I höst har vi gjort olika saker på olika håll, men så träffas vi alla igen på årets sista dag :) Det kommer bli bra, det kan helt enkelt inte misslyckas!! 

Såååå, nu öskar jag er alla ett gott nytt 2011! :) 

förberedelser

Nu börjar hemresan närma sig :) Checkade in nu på morgonen, så biljetten är utskriven och ligger på skirvbordet tillsammans med mitt pass. Idag ska jag försöka inhandla de sista sakerna som jag ska ha med mig hem. Jag ska svänga förbi folkhögskolan för att anmäla mig till vårens tyskakurs. Jag ska även fylla på pengar på min tyskamobil och så ska jag kolla upp vilken tid jag ska ta bussen till Weetze (flygplatsen) på torsdag.
  Funderar också på att börja packa lite smått redan nu, för jag vet hur det brukar bli annars.. haha ^^
MEN först ska jag ta och sova lite till.. för jag är fortfarande väldigt trött efter helgen. Och vill inte att min förkyldning ska utvecklas till något värre, lagomt tilll jul :S

Sååå vi håller tummarna för att resan hem på torsdag ska gå bra och att vi alla håller oss friska!!

Ett par kort från julafton 2007


Julstämning

Har jobbat lite på mig julstämning idag. Fixat en lista på spotify med enbart julmusik, slagit in lite julklappar, bakat pepparkakor, åkt pulka och gjort en snögubbe :)

Nu sitter jag uppe på mitt rum och ur mina högtalare klingar "Do they know it's christmas". Kvällen gick mkt bra, trots att jag gjorde ett MYCKET stort misstag på eftermiddagen.. Jag låste mig och barnen ute!!!! Jag har bara gått och väntat på att detta skulle hända, men varför just idag när det var så kallt och snöigt!!?? Det är så dumt, för man behöver ingen nyckel för att låsa ytterdörren och det gör ju att det blir väldigt lätt att låsa ute sig. Föräldrarna var långt iväg och skulle köpa en ny bil, så det var bara att göra det bästa av situationen, helt enkelt leka i snön. På så vis skulle inte barnen bli kalla eller uttråkade.
Den som led mest var nog jag, för jag hade inte ett dugg varma kläder.. Grannarna måste undrat vad som stod på när jag sprang typ 20 varv runt huset för att hålla mig varm ^^ haha

Här kommer iaf bilderna från våra fina baktverk!


En vecka till julafton :)

Nu kan jag inte låta bli att räkna ner dagarna fram till min hemfärd :) Det ska bli så skönt att komma hem och träffa alla igen!!
Men det går egentligen ingen större nöd på mig här nere heller. De senaste veckorna har, utan tvekan, varit de bästa hittils :D :D Det märks när man kollar hur ofta jag är inna och skriver ^^ haha..

Men den här veckan har jag iaf äntligen inhandlat mina första julklappar! Är alltid ute i såå god tid.. :S Jag har även lyckats göra två små söta pepparkakshus med barnen + att vi ska bara "vanliga" pepparkakor idag :) 
(det kommer komma bilder, både på dem och på pepparkakshusen)

Idag hade jag min sista tyskalektion och måste ta och anmäla mig för nästa kurs, får ta och göra det på måndag. Måste även ta och börja packa lite smått, så att jag får med mig allt jag vill när jag åker hem. 
Ikväll blir den lugn hemmakväll iaf, ska passa barnen medan föräldrarna är ute och roar sig lite!

Imorgon blir dock att träffa lite folk, det blir kul :) 
Men nu måste jag hämta Nils!   

slappa

Äntligen en dag jag lyckas hålla mig hemma på :) Det har, som vanligt, varit en intensiv vecka och jag har bara hunnit med hälften av allt jag tänkt. Självklart är det de lite mer tråkiga sakerna som jag skjutit på, som t.ex. att plugga tyska ^^ Nästa vecka slutar min tyskakurs och jag ska göra ett avslutande test.. usch, måååste ta och repetera lite. Men självklart finns det alltid andra saker som lockar mer, än att sätta näsan i en bok.

Den här veckan har jag sett många nya platser i  Düsseldorf, tack vare Paulo. Eftersom han känner stan mkt bättre mig, åker vi till en ny del nästan varje dag. Och jag som trode att jag började hitta här.. men känns som att det aldrig tar slut på nya stadsdelar.. haha.

Ikväll ska jag passa barnen, igen.. som förra lördagkvällen :( Lite segt, eftersom jag hade planerat in en tjejkväll med lite mys. Men istället blev det en lugn kväll hemma. Funderar dock på att dra ut en sväng efter att föräldrarna kommit tillbaka. Men vi får se :) " Ich lasse mich überraschen". ( "jag tar det som det kommer") 
Lucia

Lite härlig svensk stämning fick vi uppleva i lördags. Då firade de svenska invånarna i Düsseldorf lucia. Lite tidigt, men det var pga lokalen, tror jag. Men det var mysigt ändå!! Jättemysigt faktiskt. 
  Det började med en adventsgudstjänst, och sedan var det luciatåg och fika med importerade lussekatter och pepparkakor från Sverige ;) Det var riktigt mumisgt kan jag säga!!
  Så det var ju trevligt att få fira lucia, även här nere :D 

 Vinter

Lite vinter har vi faktiskt här nere också. Förra veckan fick vi så mkt snö, så barnen kunde åka ett par åk med pulka, innan gräset kom fram igen.
Den men under helgen blev det plussgrader, och nu, när det åter blivit minus är alla gator täckta med is istället för härlig vit snö.. Det är livsfarligt att ta sig fram här. De verkar ju varken veta vad grus eller salt är..

Solen har jag inte sett till på.. jag vet inte när. Men förra veckan var ganska så vacker ändå med all snö, så här kommer iaf ett par bilder från då. (Som vanligt är de tagna nere vid floden)


En helg hos Tina :)

Ursäkta för lite dålig uppdatering på sista tiden, vet inte vart tiden tagit vägen..

Förra helgen åkte jag till Ascheberg och träffade Tina. Det var skönt att komma bort ett tag ;) Åkte på fredagkvällen och det gick inte riktigt som planerat.. Skulle ta tåget till henne och jag var tvungen att göra ett byte i Dortmund. Men tåget från D'dorf gick sönder, sååå.. jag missade alltså mitt andra tåg. Lyckades dock, med lite hjälp av Tina och hennes bror, att hitta ett annat tåg som gick till en stad i närheten av Ascheberg :) Där blev jag sedan upplockad av dem båda!

Blev inte så mkt mer den kvällen, eftersom resan tog lite längre än beräknat. På lördagen var det dock full fart. Vi tog tåget till Münster och där gick vi i affärerna och på julmarknaden, myyyysigt :)Sedan åkte vi hem en sväng, innan vi åkte in till Münster igen på kvällen. Då hängde även fem andra mkt trevligt människor på :)


På söndagen var vi hemma och tog det lugnt. Bl.a så bakade vi kakor, mumsfillibabba! ^^

Tack för en underbar helg Tina! :) Det här måste vi göra om snart igen!

RSS 2.0