morgon :)

Jag älskar verkligen mornarna här. Okej, kanske inte just när jag ska fixa allt med barnen, men efter att jag har lämnat dem. Då är all stress över och jag kan i lugn och ro gå hem igen, ta en dusch och krypa ner i sängen igen :P hehe. Det gör jag faktiskt inte varje dag, men just idag lät jag mig själv göra det. Det är grått och trist ute och jag är ganska trött. Jag måste också samla lite energi för kvällen och morgondagens resa!

Tog med kameran när jag var ute nu på morgonen. Tog ett par kort på alla stackars tyskar som måste köa i flera kilometer varje dag för att komma in till Düsseldorf..


...

Tänkte skriva igår, men då var jag på dåligt humör så det avr nog lika bra att jag inte hann skiva någe då. Fick nämligen svar från Rheibahn (typ som östgötatraffiken) att jag måste betala 40 € bara för att jag råkade ta fel tåg!! Det kanske inte är så mkt att gå och vara sur för, men jag trode nästan att de hade dragit in bötern, eftersom de inte hört av sig på så länge.. men nej, självklart inte.
  Sedan var jag också lite irriterad på familjen, eller föräldrarna rättare sagt. De hade inte gjort något speciellt, men jag retade mig väll lite extra på allt det där. Jag menar, Nils fyller 6 år i vår, då behöver man väll inte dricka varm mjölk i en vällingflaska med gummipip fyra gånger om dagen!? Han skäms ju över det själv, och vill absolut att ingen ska se när han dricker mjölken. 
  Det är så många småsaker som jag inte orkat ta upp, men som ändå stör mig hela tiden. men men..

Idag har det iaf varit en mkt bättre dag! Hade tyskakurs på morgonen, och trots att jag missade min spårvagn och kom lite sent så var det en väldigt lyckad lektion. Alla är så snälla och lärarinnan är väldigt rolig. :)
  Sedan, efter att ha ätit litelunch, gick jag till affären och handlade. Jag tycker egentligen inte så mkt om att gå och handla mat, för jag måste alltid leta så mkt efter allt jag behöver. Men idag gick det faktiskt riktigt bra! Jag köpte lite olika saker som jag sedan, nu ikväll, använde för att göra tacos.
   Det blev riktigt uppskattat av familjen, som aldrig tidigare gjort tacos (!) och bara ätit det en gång tidigare hos några kompisar.
   Jag fick även min lön idag, några dagar tidigare, eftersom jag ska till paris i helgen. Och de har pekat ut alla sevärdigheter osv för mig. Det kommer bli en rolig, MEN intensiv dag, hehe. 

Men nu måste jag verkligen sova, för imorgon ska jag på filmkväll till Mia! :) Natti natti 

Frost..

Usch, nu har kylan från norr verkligen letat sig nedåt. I morse när vi gick till skolan var det bara 2 grader varmt och alla tak var vita av frost. Känner verkligen inte för snö just nu, men den risken är än så länge minimal enligt tyskarna. Brukar mkt sällan snöa innan jul. 

Men det var en väldigt fin morgon, så jag tog på mig ordentligt med kläder och gick en ordentlig sväng efter att ha lämnat barnen. Det var jättehärligt! :)

Nu har jag även hunnit med att stryka lite kläder och fixa lite med bilder som jag tagit. (hade lyckats glömma kamerasladden hemma i sverige, men mamma och pappa kunde som tur var skicka den på posten)

Nu kurrar min mage något hemskt, så tror det är dax för lite käk! :)

kaaaaallt

Nu har sverigekylan spridit sig söderut. Idag när jag vaknade var det bara 3 grader varmt! :S usch. Egentligen är det ju inte så farligt, men kylan känns ännu kallare här eftersom det är fuktigare. Och jag har gått och varit småfrusen hela dagen.. Men man vänjer sig väll får vi hoppas! 
Det var iaf grymt fint väder idag! Soligt och iaf 10 grader tillslut mitt på dagen.

Efter lunch gjorde jag mitt första frissörbesök här i tyskland. Jag hade kollat upp lite bra ord innan, så jag skulle kunna förklara vad jag ville. T.ex. vad toppning hette, slingor, toning osv. Resultatet blev toppning, lite mer uppklippt, ljusa slingor och någon slags behandling som gjorde håret betydligt blankare än innan. Allt detta till en kostnad av 50 €, alltså knappa 500 kronor, vilket ju var väligt billigt och man jämför med hemma. :) Innan hade jag funderat på att tona håret mörkare, men jag ändrade mig alltså i sista minuten och nu är jag väligt nöjd med hur det blev ;)

Annars har jag inte gjort så mkt idag som är värt att nämna. Imorgon ska jag göra min plikt som den snälla aupairtjejen och gå på en föreställning på Viktorias skola. Eftersom både Fabrice och Adeline jobbar tror jag att hon uppskattar om iaf jag kommer och tittar.

Imorgon kväll ska jag träffa Emelie och en kompis till henne. Vi ska ha det mys och t.ex. laga tacos tillsammans. ( blir faktiskt första gången jag kommer att äta det här nere, det verkar inte allt lika populärt som hemma i Sverige) Det ser jag fram emot. 

Nu ska jag sova! god natt på er! 

Första svensken

Idag har jag träffat en annan svensk aupairtjej för första gången. Skönt att kunna snacka obehindrat med någon, även om det kanske inte är så bra med tanke på tyskan.. :) Men jag har saknat det där med att kunna snacka om allt och kunna uttrycka sig helt utan problem. Hon heter Emelie och kommer från Dalarna.

Innan har vi bara snackat på telefon två gånger och smsat lite med varandra, så idag när vi skulle ses hade vi ingen aning om vem den andra var eller såg ut .. :P Men vi bestämde träff utanför McDonald's och sa lite kännetecken som skulle göra det enklare att hitta varandra.

Så vid halv 11 åkte jag in till Arcaden och höll utkik efter en tjej med grön jacka och vit halsduk, och det fanns en tjej som passade in på den beskrivningen ;) Först hälsade vi på varandra, men sedan var det lite svårt att veta hur man skulle gå vidare. Men vi gick runt i lite affärer och så snackade vi lite under tiden. Det är bra att vi båda är aupairer för då hade vi något gemensamt som vi kunde börja att snacka om. Och efter någon timme känndes det väldigt bra och vi åt lite  lunch tillsammans och så. Vi är nog lite olika varandra, men det behöver ju absolut inte vara något negativt. Vi hade faktiskt väldigt mkt gemensamt också :)

Vi ska ses på fredag igen hemma hos en finsk tjej som hon känner. Ha lite myskväll pch sådär, något jag saknat här  väldigt mkt!!

Det enda som är lite synd är att Emelie har väldigt mkt hemlängtan, så hon kommer troligtvis åka hem vid jul.. men jag ska göra allt för att få henne att ändra sig! ;)

Nu ska jag ta med min radio ner till källaren och ställa mig och stryka lite! Ha det så bra!

Back in D'dorf

Vilken vecka! Underbart roligt att komma hem och träffa alla igen :D :D 

Resan hem var dock inte lika underbar. Först gick allt enligt planerna. Utnyttjade varenda hekto i mitt bagage, mina väskor vägde exakt 10 och 15 kg. Fast då hade jag extra mkt kläder på mig och alla fickor fullpackade.. hehe

När jag väl gått igenom säkerhetskontrollen var det ungefär en timme kvar till avgång, vilket var helt okej. Men sedan sa de i högtalarna att planet inte lyft från Tyskland ännu, och att det nog skulle bli en timma försenat.. Efter ytterligare en stund fick vi veta att planet var nästan två timmar försenat!! Ush vad det var långtråkigt att vänta..
  Men tack vare Jorunn i telefon fick jag iaf en timma att gå ;)
Det dumma var att allt som var så noggrant planerat plötsligt inte fungerade längre. Jag skulle ta en buss från Weetze (flyplatsen i Tyskland) till Düsseldorf. Sedan skulle jag ta spårvagnen hem. Men nu missade jag bussen till D'dorf och nästa skulle gå 24:00. Så efter att ha väntat på Skavsta fick jag alltså också vänta i över 2 timmar på Weetze. Sedan gick det ju inga spårvagnar 20 över 1, så då fick jag ta taxi hem.. 

Men men, nu är jag iaf framme och fick två bamsekramar av barnen i morse :) 
Nu ska jag sova lite och sedan måste jag försöka packa upp alla mina saker, inte så kul, men lika bra att göra det direkt. Idag är det iaf ingen svensk skola, så jag är ledig fram till 4, skönt!

Ha det bra!


Imorgon :)

Imorgon åker jag hem!!! Det ska bli så underbart :D :D

Jag kommer först att gå till min tyskakurs som vanligt. Typ kl 12 kommer jag ta u-bahn (tunnerbanan) till Hauptbanhof (resecentrum). Därifrån kommer jag att ta en buss till flygplatsen, den resan kommer ta typ 90 minuter.
   Kl 4 går planet hem och jag landar halv 6! Då kommer jag mötas av min familj, wohoo! :D :D Sedan kommer det bli en lugn och skön hemmakväll med god mat och säkert en hel del prat ;) hehe

För alla er som vill nå mig så kan ni göra det på mitt svenska mobilnummer 0730 497979 från och med att jag landar i sverige imorgon!

Idag var jag på stan med Leslie, det var lika trevligt som vanligt! Slänger in lite bilder lite snabbt på oss två. De är från i tisdags då vi var i altstadt och åt en varsin glass vid rheinfloden.






Düsseldorf

Nu när jag för en gångs skull både har en kamera och internet som fungerar samtidigt tänkte jag passa på att ta lite bilder inne i själva centrum. Idag gick jag och Leslie, från Sydafrika, på stan och då passade jag på att ta lite kort ;) 
Dagen har varit riktigt bra, och imorgon har jag tyskakurs på förmiddagen. Det är en rolig kurs som jag alltid ser fram emot att gå till. Vi är fem auparer som brukar sitta tillsammans, och alla är jättetrevliga.

Nu börjar också resan hem att närma sig. Lika overkligt som det kändes att åka hit, känns det att åka hem igen. Kan inte fatta att jag ska träffa min familj och alla vänner igen! Just nu tänker jag på det nästan hela tiden. Jag ska få sova i MIN säng, äta mammas mat som jag saknat massor (även om maten här också är jättegod). Jag ska gå med min syster på stan, köra bil (som jag inte gjort sedan jag flyttade). Jag ska träffa alla mina vänner, eller iaf de som är kvar hemma i norrköping. Bl.a så fyller bästa Frejd år lagomt tills att jag kommer hem, så det blir ju nice med en födelsedagsfest ;)

Ja det är så mkt som jag kommer vilja göra under de där dagarna så det är omöjligt att räkna upp allt..




Düsseldorf ligger jäms med Rheinfloden. Jag tror det finns ungefär fem broar från Düsseldorf som går över till andra sidan. På den här bilden syns en av dem. Det höga tornet är också typiskt för Düsseldorf. När jag går vilse brukar jag hålla utkik efter det.. :P



Så här ser det ut på andra sidan floden.



Det är väldigt fint att promenera i altstadt bredvid rhein. Här har jag även cyklat några gånger, och idag satt jag och Leslie här och åt en varsin glass :)



Så här ser en typisk gata ut i altstadt. Fina fasader, mycket blommor och mest äldre människor.  


Tillbaka!

Vet att jag inte skrivt på jättelänge.. men jag haft problem med mitt internet :( har kännt mig helt handikappad utan det. Måste egentligen sova nu, men tänkte bara skriva här lite snabbt! Skriver mer imorgon, och då kommer det även lite bilder från helgen! Jag har nämligen fått tillbaka min kamera nu, jippie :D:D det har varit en grymt rolig helg så det finns mkt att berätta, men det får somsagt bli imorgon! Nu ska jag gå och ta en snabb dusch och sedan sooova. ska bli riktigt skönt!

Sååå, natti natti


RSS 2.0