Sämsta/bästa humöret hittils..

Snurrig dag måste jag säga. Sov inte så bra i natt och det var verkligen med nöd och neppe som jag kunde dra mig upp ur sängen när den eländiga mobilen satte igång att vibbrera. Trött och förkyld drog jag bara på mig mina myskläder och gick för att vecka barnen. Nils var så gott som stendöd den första halvtimmen, men tillslut hade jag fått ner båda barnen till köket. Jag visste att om allt skulle flyta på från och med då, så skulle vi hinna i tid till skolan.
  MEN varför ska man ha sådan tur!? Just idag skulle Nils testa min absoluta tålamodsgräns, och han nådde den...
Trodde inte att jag skulle kunna bli så arg på en gullig femåring, men det kunde jag tydligen. 
  Sååå, tio minuter försenade till skolan och en illgråtande Nils blev resultatet av den här morgonen!

Men nu! Nu är jag jätteglad ;) ikväll har allt bara flytit på så bra. Vi åt en jättetrevlig middag, ALLA FEM!! Nils hade för länge sedan glömt morgonen och var en riktigt mysig pojke med massor av pussar och kramar på lager. :D :D 
Och även om jag nu är jättetrött och förkyld, så känns allt för tillfället perfekt!

Nyss knackade Adeline på min dörr. Hon var borta i USA hela förra veckan och nu kom hon in med en massa presenter! En resennecessär fylld med en massa bra saker, en kartong med godsaker, amerikanskt te (mest på skoj, eftersom jag dricker te hela tiden) och en rosa, jättemysig munktröja :) :) :) Såååå gulligt!!

Nu ska jag sova! ha det så fint alla :)

3 månader = 1/4

I helgen var det exakt tre månader sedan jag flyttade hit.

Egentligen känns det som att jag har varit här mycket längre än så. Speciellt den första månaden kändes väldigt lång. Men nu känns det som att saker och ting fallit på plats och jag har fått in vissa rutiner i min vardag, vilket gör att tiden rullar på lite mer. 
  Speciellt de senaste tre vekorna har bara sprungit iväg. Men är ganska glad för det, för just nu längtar jag bara till jul.. haha :)

Julmarknaden öppnade i helgen, den liknar inget jag tidigare sett. Var inne  i Altstadt i fredags natt, det var verkligen SÅÅÅ vackert!!! Tyvärr hade nästan alla marknadsstånden stängt, eftersom det var ganska sent. Men hann att plåta ett par bilder ändå, blir nog mer den kommande veckan ;)

Om ni vill läsa lite om julmarknaden kan ni kolla in den här länken (på engelska): http://www.duesseldorf-weihnachtsmarkt.de/index.php?id=1932&L=1


servetteknik - pröva det!

På svenska pysseldagen i söndags provade jag öven på något som kallas servetteknik. Det var riktigt roligt så jag tänkte bara tipsa er andra att också prova det :)

Det är väldigt enkelt! Det du behöver är:

1. Servetter med fina mönster
2. Något föremål att klistra tryckett på, t.ex. en glasburk, en sten, eller en trälåda
3. Servetteknik-klister (finns lite överallt, i olika hobbybutiker. Det vi använde var köpt på Bauhaus) 
4. En sax och en pensel behöver man också

Man börjar med att sära på servettens olika lager, så man bara har lagret med själva trycket på. Sedan klipper man, försiktigt, ut motivet.
  Efter det börjar man att pensla lite klister på föremålet. Där efer trycker man dit servetten. Sedan strycker du ett nytt lager lim ovanpå servetten. (Eftersom servetten är väldigt tunn så går den lätt söner, speciellt när den är blöt!)

Tips! Jag strök inte bara limmet över själva trycket, utan använde limmet som lack över hela min låda. 

Såhär blev resultatet

 


Svenska pysseldagen

Här i Düsseldorf finns det en svensk förening som bl.a. anordnar lite olika aktiviteter och firanden för svenska barnfamiljer året runt. Vi kommer t.ex. att fira lucia och midsommar. :)
   I söndags anordnades det en pysseldag, med lite mer eller mindre typiskt svenska pyssel. Man kunde göra potatistryck, smällkarameller, servett-tecknik, smycken osv. 
   Självklart var det först och främst barnen som skulle få chansen att pyssla, men tror nästan ingen förälder kunde hålla sina händer helt borta.. 
   Det var jättemysig stämning och att göra en smällkaramell kändes extra speciellt. Jag vet inte hur många år sedan det är, som jag gjorde min senaste.. De senaste åren har jag nog slängt flera än vad jag tillverkat ;)
   Men eftersom jag är i stort behov av lite julpynt till mitt rum, så var det ju ett utmärkt tillfälle!  

Viktoria gjorde en liten julgransmagnet


Även Nils gjorde en.. eller rättare sagt, även Adeline gjorde en smällkaramell

Carnival :D
Att det finns många högtider här i Tyskland, det är iaf en sak som är säker. Och när det firas i Düsseldorf, ja då firar düsseldorfarna ordentligt. Förra veckan inleddes Carnival med pompa och ståt. Folk var utklädda till clowner och allt annat färgglatt. Själv stack jag ut i min svarta vinterkappa..
Ett x antal öltält var självklart också uppsatta i Altstadt, där det hela utspelade sig. 
Nu tar dock Carnival och gör en paus fram till början av mars. Då håller det på en hel vecka, så det här var bara början på något mycket större.. har jag förstått :)
Så tills dess får jag väll ta och knåpa ihop något fint att ta på mig, jag också ;)

Slänger in bilden på de tre fina herrarna i lite störra format, för jag tycker de ser så gulliga ut.  
Det är så roligt att uppleva de här riktigt typiska tyska "sakerna". Det skiljer sig ju en hel del från Sverige. Jag menar, skulle en hel stad kunna samlas på ett torg i sverige och samtidigt vara utspökade såhär? nej knappast.. Och visst var det roligt att uppleva, men min bild av tyskarna.. tja, i mina ögon är de allt lite knasiga!

morgonpromenad

Vi har haft riktigt höstrusk här nere den senaste tiden. I natt trode jag verkligen att taket på huset skulle flyga av..
Igårmorse var det dock uppehåll, iaf från regnet. Så jag tvingade mig ut i blåsten för att äntligen få i mig lite frisk luft.
   Som vanligt bar det av ner till floden. Självklart kan man gå inne i stan också, men då måste man koncentrera sig hundra procent på all trafik osv. När jag går vid floden kan jag koppla bort allt runt omkring och lyssna på ljudboken jag lagt på Ipoden. ("Tyskungen", av Camilla Läckberg - rekomenderas!)


Så här såg det ut på min, minst sagt, uppfriskande morgonpromenad..

Vägen ner till floden är inte den vackraste direkt.. denna bänk brukar allt för ofta få aggera säng åt någon stackars uteliggare

Söndag med Viktoria

I söndags var jag, Viktoria och Adeline själva hemma. Då passade vi på att ha det lite trevligt, bara vi tjejer. T.ex. så fick Viktoria "rota runt" i hennes garderob och prova massa kläder, hon har verkligen mkt kläder!!!! Hon har flera äldre kusiner i Frankrike, och hon ärver buntvis med kläder från dem hela tiden. 

Passade på att ta lite kort på henne för att hon var så söt!! :)
Vi bakade även lite på eftermiddagen. Igår var det en stor högtid här som kallas för St:Martin. Då bakar man ett speciellt bröd som är heter Veckmenner. Man formar dem som gubbar och så sätter man dit russin som ögon och knappar. En riktig veckmann ska också ha en pipa, varför vet ingen.. (ingen jag har frågat iaf :P )
Om man tittar noga kan man se att den närsta tjocka gubben har en vit pipa :)Zoo

Har ju inte haft igång mitt internet den senaste veckan, så tänkte ta igen lite idag :)

Förra veckan åkte vi med hela familjen till ett stort zoo. Det tog ungefär en timme dit med bil. Det var en trevlig liten utflykt! parken var uppbyggd i tre olika delar. En asiendel, en afrikadel och en alaskadel. i de oliaka delarna hade de självklart djuren som passar in, men de hade även gjort mkt med själva omgivningen. I t.ex. afrikadelen så hade de byggt upp en hel liten by med små hus osv.

Här kommer lite bilder från den dagen..


Paris på en dag :)

Såå, då har man varit en sväng i Paris. Vilken vacker stad det var!! :D
Kl 12 fredag natt tog jag och sex andra tjejer bussen till Paris. Halv sov lite hela vägen och kl 8 var vi framme vid Triumfbågen.

I väntan på bussen
 
En förväntansfull Harshi
 
Triumfbågen
 
En regnig morgon på Trocadero Square
 


Trocadero 
 

 
Några statyer vid Trocadero
 
Eifeltornet
 
Vy från Eifeltornet, andra våningen
 
Jag och Julia utanför Notre Dame 
 
Notre Dame
 
I Musé Louvre
 
Utanför muséet
 
Eifeltornet från Trocadero Square
 

Det här var lite bilder från dagen. Det var inga svårigheter att sova i bussen på hemvägen.. hehe :)

RSS 2.0