måndag

Efter en ganska så soft vecka är det nu dags för en, kanske inte lika rolig vecka. Danielle åkte hem igår, och det kommer kännas tomt utan henne här hemma.
   Den här veckan kommer också att vara lite anorlunda, men på ett annat sätt. Jag, Nils och Adeline vinkade nämligen av Viktoria imorse. Hon ska vara på klassresa hela veckan.
   Det kommer kännas konstigt att bara ta hand om Nils. Om det blir lättare eller svårare går inte att säga i förväg. Kanske blir det skönare med tanke på att barnen inte kan retas och bråka med varandra. Å andra sidan kommer jag säkert att behöva ge Nils extra mkt uppmärksamhet, nu när han inte har sin syster att leka med.

En ganska skön helg har det varit. Viktoria fyllde 9 i lördags. Vi väckte henne med paket och tårta. Sedan gick jag och sov lite till... haha.
  Kl 3 var det dags för barnkalas. Då fortsatta jag att gömma mig uppe på mitt rum. Sedan åkte jag in till stan och satt med Mia på Starbucks i x antal timmar. Drog även runt lite på stan.

En ganska lugn helg helt enkelt. Mkt skönt! :)

Här är lite bilder från när vi firade Vitkoria i lördags.
det går upp och ner

Nu har jag verkligen fastställt det, aupairlivet går i vågor. Det verkar som att alla upplever det. Ena stunden är det helt underbart och nästa stund är det en enda mardröm. Förra veckan var allt ganska så nere på bottnen, men nu går det spikrakt uppåt igen :)

Barnens mormor kom ju hit i fredags och sedan dess har det varit riktigt bra. Det blir både lite avlastning med barnen, men även ett mkt trevligt sällskap till mig :)

Idag ska vi gå på stan tillsammans och det kommer utan tvekan bli super. Det verkar även inte som att det kommer börja regna idag, vilket i sig är ett stort pluss!

Och igår var det alla hjärtans dag, vilket mellanåt kan kännas en aning överdrivet. Men måste säga att gårdagen var precis perfekt och alldeles lagom. Paulo hade lagat en helt underbar middag och sedan tittade vi på film.

Imorgon börjar min tyskakurs igen, efter att ha haft nästan två månaders uppehåll. Då kommer jag att träffa många av mina vänner igen, det blir toppen!folket i stan

Pratade med min syster nu på morgonen. Berättade lite om vad jag gjort i helgen, och vilka folk jag träffat osv. Hon klagade líte på att det var så många namn  och att det känns lite skumt att inte ha någon bild av de människor jag hänger med här. Så därför tänkte jag lägga upp lite bilder på några av de människor som jag träffar mest här nere :)

Mia (med mina glasögon) - Finland, FAST (!) finlandsvenska

Johanna - Göteborg

Alicia - Vancouver

(jag), Ilse - Mexiko och Lesley - Zimbabwe

Brittany - San Francisco

Nicole - Minnesota och hennes svenska pojkvän Marcus som var på besök

Annika - Linköping (har tyvärr ingen annan bild)


Det var några i alla fall :)

dricker avslagen cola

maaaaaaaaaagsjuuuuuuuk!!

Hade riktigt ont i magen igårkväll. Maten bara växte i munnen och det var så gott som omöjligt att svälja .. Jag gick för att sova redan kl 9, men då började illamåendet att komma. Somnade ändå till slut, men kl halv 12 i natt fick jag snabbt skynda mig upp för en första vända.. blev en till sväng kl 4 inatt..

Det var grymt jobbigt att gå upp i morse och väcka barnen. Jag kunde knappast stå upp och mådde fortfarande riktigt illa och kallsvättades hela tiden. Efter att ha pratat med föräldrarna bestämde de sig iaf för att lämna barnen på dagis/skolan. Jag kunde alltså gå direkt i sängen igen.

... Jag sov från kl 9 - 14:30!!!!!!!!!! Och ändå har jag fortsatt att vara jättetrött resten av eftermiddagen/kvällen ^^
lyckades äta lite ljust bröd till kvällsmat och nu står ett glas avslagen cola på nattduksbordet. Nu hoppas jag på en lugn natt och att jag vaknar med en återställd och hungrig mage imorgonbitti!

Jag hoppas även att huset står kvar när jag stiger upp, för det blåser rätt skapligt här utanför..

God natt på er!

Ny månad - nya möjligheter

Första februari idag. En gråmulen dag och en seg kropp som bara sovit ca 5 timmar. Men när jag skulle kliva in i mitt rum kl 1 inatt låg det 300 euro utanför dörren. Nu ska jag noggrant planera och tänka efter hur jag ska spendera dem, så att det inte blir som de här två sista veckorna.. Har redan lagt undan en del, och nu ska jag direkt till badhuset och köpa 10 x kort. NU ska jag sätta fart med träningen på allvar. Jag ska hålla i mina förmiddagspromenader och så ska jag försöka gå och simma minst 2 gånger i veckan! Det är faktiskt inte så långt kvar till sommaren och även om en strand i Tyskland för alltid kommer vara en obesannad önskan, så kommer det finnas gott om dagar att gå i lättklädda sommarkläder!

Så nu ska jag försöka förvandla denna, annars ganska så trista månad, till något mycket bättre. Jag kan faktiskt se en ganska så bra framtid här nere :D Tror att våren bara kommer springa iväg, men en massa roliga händelser och upplevelser. Och faktum är att jag nu kommit halvvägs i mitt tysklandsliv :)

En bild från en av mina första dagar här. Känns såååååå länge sedan

RSS 2.0