Pank och tråkigt = lugg

Har legat sjuk så gott som hela veckan. Men har egentligen inte varit så hämskt. På dagarna har jag legat nerkrupen i sängen, sovit en stund och tittat på film. Pappan var ju ändå bortrest så behövde inte ha dåligt samvete för att jag inte gjorde något vättigare. 
   Typiskt nog var barnen ganska krävande och mardrömen var onsdags kväll när vi skulle äta kvällsmat. Lite bakgrundsfakta kan vara att Nils redan innan maten hade haft ett raseriutbrott som varat i nästan över en timma.. 
   Sedan var det alltså dags att laga maten, korv och linser. Allt var i burkar, så det var bara att värma ;) Dock visar det sig att en av korvburkarna är mögliga innuti.. Får snabbt ta fram lite kött att komplitera med.
   Viktoria tycker det är väligt intressant och vill självklart öppna burken och titta på den mögliga korven. Allt slutar med att hon välter ut korven och en flod med möglig korvsky rinner ut över köksbänk o ch ner på golvet..
   En sekund senare hörs ett "bonk" bortifrån bordet. Det är Nils som just tappat ner sin joghurtburk på golvet!
Märkligt nog överlever jag kvällen ;)

Igår började jag dock bli lite rastlös på att bara gå hemma. Ändå mådde jag fortfarande inte helt bra. Då tog jag fram saxen och klippte lite lugg på mig. Inte så mycket, men lite iaf. Har funderat på det ett tag, men vill inte klippa resten av håret. Därför har det kännts lite onödigt att gå till frissan, när jag ändå inte har något överflöd av pengar heller.. haha

Idag har jag iaf diagnostiserat mig som frisk! Så nu på eftermiddagen tog jag och Mia en sväng till Ikea. Vi började med att äta mat och sedan gick vi bara och tittade en sväng. Köpte några små glasburkar som man kan ha lite allt möjligt i. Stannade även till i mataffären och köpte en påse Algrens bilar och lite Dajm + en dajmtårta som vi smakade på redan nu ikväll ;) mumsfillibabba !!

Här är en liten bild på hur håret blev

Lite bilder från dagarna hemma

Eftersom det inte händer så mycket här för tillfället tänkte jag istället lägga upp lite bilder från mina två veckor hemma över jul/nyår!

Jag och syster hemma framför granen

Pappa fick spela tomte för kusinerna

Försökte samla hela kusinskaran på ett gruppfoto.. det var inte lätt...

farfar och sally

Sara och Jorunn på nyårsafton

Dags för 12-slaget!

Ser ut som Jorunn sjunger något.. men vet inte riktigt

Träffade även Linnea för första gången på nästan ett halvår!!
Här undersöker hon snön på lite närmare håll.

Blev självklart några rundor på stan också!

Förstår att alla där hemma börjar tröttna lite smått på snön.. men själv
tyckte jag det var underbart med så mycket snö :)


<--->

Har inga bra ursäkter för att jag inte skrivit på typ två veckor.. Ren slöhet är nog den största orsaken. Men jag har inte heller kunnat fota några bilder eftersom Mediamarkt har min kamera i säkert förvar, för andra gången...

Det har varit lite hit och dit med allt här nere. Kan iaf fastställa att det nog varit de två tuffaste veckorna hittils. Är lite svårt att förklara hur det kännts och varför, för jag vet inte riktigt själv.. Även om jag inte direkt arbetar ihjäl mig, så har det varit en ganska ansträngande tid. Det har varit lite halvjobbig stämning och väldigt höga krav på sista tiden. Minsta lilla fel har ibland lätt till enorma reaktioner. Därför har jag hela tinden försökt prestera precis så som jag tror att de vill, även om det inte kännts som det rätta för mig.
   Det är nog det som är tuffast med att vara aupair. Man får inte hela tinden handla utifrån vad man själv tycker är det bästa, utan man får gå in i en roll som föräldrarna skapar. Och det är det som är ansträngande, att hela tiden, behöva spela den här rollen. 

Har pratat med Linnea ett par gånger den här veckan och det har iaf gjort mig på bättre humör. Inte för att jag är glad för hennes skull, att hon upplever samma svåra saker, men det är skönt att vi kan förstå varandras situationer. 

Nog om detta! I förrgår köpte jag en gitarr! :D fick dock offra mina naglar som var så fina.. men jag får lägga ner extra myckert energi på högerhandens istället ;) 
 
Nu blir det promenad och ikväll ska jag till Mia och färga hennes hår. ÄNTLIGEN HELG!! Ha det så bra!
    

tillbaka igen

I onsdags kväll kom jag tillbaka hit igen. Resan gick bra, även om det alltid är roligare att resa åt andra hållet. Efter två veckor hemma hade jag hunnit vänja mig vid livet i åby, med familjen och alla mina vänner. Men så plötsligt var det dags att åka igen, och det kändes inte så speciellt roligt.
  Men gämfört med förra gången i oktober, har jag nu lärt känna mycket mer folk här nere, och många av dem har jag verkligen saknat medan jag varit borta. Det gjorde det iaf lite lättare att sätta sig på planet och åka ner igen.

I eftermiddag ska jag träffa Johanna och en annan ny svensk aupair som heter Helene och imorgon ska jag fika med Mia. Det bli bra det :)

I förmiddags tog jag en promenad och köpte ny påfyllning för mitt internet. När jag klev utanför dörren fick jag en chock!! Värmen nästan slog emot mig kändes det som. Innan har temperaturen legat runt 0, men idag... +13!!!!!
Såå, vårkänslor den 8:e januari, haha ;)

RSS 2.0