Då så!

Nu har jag varit här i Düsseldorf i en vecka. Äntligen har jag fått ett fungernade internet och kan börja få kontakt med omvärlden igen ;)

Det har varit en lång vecka, med många nya saker varje dag. Det har varit en stor omställning att plötsligt hamna i en helt ny familj med helt andra vanor och regler. Det har nästan varit en större utmaning än att prata ett nytt språk. Att veta vad som passar sig och vad som inte anses rätt är svårt att veta. Bara en sådan sak som om man sitter i pyamas och äter frukost eller inte.. Man får inte ha armbågarna på bordet, det har jag iaf lärt mig.. men det har jag ändå, när ingen ser :P

Tyskan går bättre och bättre. Jag förstår iaf mer och mer, men jag tycker fortfarande att det är väldigt svårt att prata. Adeline säger ändå att jag blir duktigare för varje dag, men kanske säger hon det bara för att vara snäll. :P

Imorgon börjar barnen skola och dagis, det innebär att jag är ledig på dagarna! Så nu ska jag äntligen börja utforska staden och affärerna :D :D Jag ska även gå och anmäla mig till en tyskakurs. Gjorde ett prov i torsdags, för att se vilken nivå jag ligger på. Det var inte kul, massa gramatik och allt annat som man hunnit att glömma..  

Det finns massor mer att berätta, men får ta lite i taget ;)
ska väcka barnen 06:45 imorgon, så börjar bli dags att sova nu! hejs!

En natt kvar

Linnea åkte precis, HJÄLP HJÄLP HJÄLP!!!

Har packat ganska mkt idag, har inte alls fått ner allt jag hoppats få plats med, men det löser sig nog. Mamma har hjälpt mig hela dagen med att fixa allt, hur ska jag klara mig utan henne?
Sagt hej då till alla nära och kära. Mår bättre nu iaf, skulle inte varit en rolig start på mitt nya liv annars  :S

Det konstiga är att jag fortfarande inte insett vad som håller på att hända, att jag åker om typ 12 timmar.. Somsagt så är jag långt ifrån klar med allt vad packning heter, så det blir väll inte så många timmars sömn i natt, med tanke på att klockan redan är över 1. Men å andra sidan vet jag inte hur mycket jag kommer kunna sova, kommer säkert fara runt en och annan tanke i mitt lilla huvud. Vore ju konstigt annars.

Sååå sista natten i min säng, MIN säng, buhuu!! kommer sakna den. Men det går inte att tänka på allt man kommer sakna, den listan blir nog på tok för lång. Nej nu tänker vi possitivt istället!! En skön natts sömn och sedan fixa all "rolig" packning och sedan; Adjöss!! Det låter ju ganska så nice, eller...

nej nu svamlar jag bara en massa, är nog både förvirrad, trött och nervös :P 

Nästa gång jag skriver är jag i Tyskland!! Får se när det blir för jag har inget internet fixat där nere ännu. Men vi håller tummarna för att jag ska hitta något som funkar ganska så snabbt. Blir ju ganska så handikappad utan en fungerande dator.

Ha det fint! go natt


katarrhelvete

Blää, usch, fy, orkar inte mer!!! Galet hur piss man kan må. Inte kunnat käka som vanligt på över en vecka, och nu får jag inte i mig någe utan att det kommer upp igen :/ Familjen är bortrest så jag har tagit min tillflykt ut till mormor och morfar. Mormor är världens gulligaste!! tar hand om mig som om jag var fem år, känner min nästan så liten faktiskt. Direkt när man är sjuk eller mår dåligt blir man som ett litet barn, så känner iaf jag. Vi åkte till Söderköping och handlade allt som jag möjligtvis skulle kunna få i mig, och som tack spydde jag ner bilen...

Skulle göra vad som helst för att bli pigg och glad igen!!! De här sista dagarna vill jag ha till att träffa vänner, packa och bara njuta av allt en sista gång. Istället är jag en tjurig gnällspik, wohoo.

okej, så jag har magkatarr och det är 4 dagar kvar, bara att gilla läget. Puss på er

9 dagar kvar - resefeber??

Mår inte bra.. Ont i ryggen i över en vecka, så har typ inte kunnat jobba något mer. Sedan så har jag ont i magen, fryser/svettas om vart annat. Svårt att sova och på dagarna har jag inte energi till att göra något vettigt. TOPPEN, nu när jag behöver utnyttja all tid så mkt jag bara kan!
  Kanske har jag drabbats av den berömda resefebern som jag bara skrattat åt innan. Känner mig inte nervös, men kan ju vara omedvetet. Måste iallafall ta mig samman, klaga får jag väll göra när jag väl är där nere. Nu vill jag bara hinna med alla förberedelser, börja packa och träffa alla vänner. Börjar redan köra ihop sig. Helgen blir rena kaoset just nu, hade väll trott att allt skulle lösa sig, positiv som man är.. Familjen skulle resa bort, perfekt tillfälle att träffa alla och ett hus som är tomt, bättre blir det ju inte! Men dessa planer smidde jag under en perion i sommras då jag var med min familj hela tiden. Då kände jag att det var viktigare att träffa vännerna.
   Fattar inte hur jag tänkte! Jag ska va borta till jul, och jag bryr mig inte om att va med familjen innan jag åker iväg :S OOkej, så jag åker upp till Örebro i helgen. Då får jag chansen att vara tillsammans med dem en sista gång :) Då har jag ändå slutet av denna veckan och början av nästa vecka kvar att packa och träffa alla kompisar! 
  
Så dagens planer blir väll att strukturera upp det hela lite bättre, samt att städa rummet! Japp det låter rimligt.  


mitt hem ett år framöver

 Min säng och jag utsikten från rummet


  mitt rum :)


13 dagar kvar

Mindre än två veckor kvar. Har väll inte kommit så värst mycket längre i min planering och förberedelser. Passar på att träffa så många av mina vänner nu istället, plus att jag fortfarande jobbar en hel del. Men nästa vecka blir det nog bara ett par dagars arbete, så då kommer jag kunna lägga ner mer tid på själva flytten. Linnea ska komma hit och hjälpa mig att packa, för en gångs skull tror jag att hennes kära listor kan vara till nytta för mig :P (hon gör alltid listor, vad det än handlar om..)

Ska försöka lägga upp lite bilder på mitt kommande hem. Det är bilder jag tog i våras när jag och Jorunn var och hälsade på familjen över en helg.

20 dagar kvar

Första augusti idag då, vilket betyder att det alltså är exakt 20 dagar kvar tills familjen svänger förbi här hemma och tar mig till mitt "nya hem".
    I veckorna när jobbet hägrar tänker jag inte så mycket på framtiden, men nu under helgen har jag fått mer tid att tänka på det som ligger framför. Tror det börjar gå upp mer och mer för mig nu. Trots det känns det som att mina nära och kära tänker mer på min flytt än vad jag själv gör. Eller de verkar iallfall förså mer vad det innebär än vad jag verkar göra. Min mamma är nog mest engagerad, vilket iof inte är någon direkt överaskning. Hon har skickat länkar till mig på olika hemsidor med barnpyssel och tips på grejer som man kan hitta på med barn :) så gullig hon är!
   Idag var jag ute hos min mormor och morfar. Min mormor tycker att jag ska baka mycket med barnen, så jag fick en privat kurs i hur man bakar bullar ;) Bullarna blev ganska så mycket för stora, men minst lika goda!

Nu ska jag sova! Ha det!

RSS 2.0